Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffel

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

God tryffel med cremè fraiche.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka chokladen grovt och lägg den i en skål tillsammans med smöret.
  2. Smält choklad och smör över vattenbad eller i mikrovågsugn. Tillsätt crème fraiche och smaksätt med apelsinskal eller konjak. Rör till en jämn smet. Låt den stelna något i kylen.
  3. Spritsa eller klicka ut tryffelsmeten i 1 cm breda längder på bakplåtspapper. Ställ in i kylen så att de stelnar.
  4. Skär längderna i ca 4 cm långa bitar. Doppa dem i smält choklad. Låt tryfflarna stelna i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.