Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryffeltårta med vaniljglass

 
Skriv ut

En tryffeltårta är en delikat efterrätt som du kan njuta av länge. Servera med en kula vaniljglass för att bryta av det mastiga i kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl, florsocker, kanel och kakao. Tillsätt smöret och knåda snabbt ihop till en mördeg. Forma en boll, svep in i plastfolie och ställ kallt i 1 timme.
  2. Värm ugnen till 200 grader och klä en form ca 26 cm i diameter med bakplåtspapper.
  3. Knåda degen mjuk igen och kavla ut storleken på formen. Klä kakformen med degen, picka med en gaffel i botten och grädden den tills den blir gyllenbrun, ca 10 minuter Ta ut ur ugnen och låt svalna.
  4. Smält couverture chokladen och den mörka chokladen i ett vattenbad. Låt svalna tills den blir ljummen. Blanda grädde, konjak och vaniljsocker i en stor skål tills den blir lite fast. Rör snabbt i chokladen och häll blandningen jämnt över kakbottnen. Kyl i minst 4 timmar.
  5. Pudra kakan med kakao före servering. Servera med en skopa vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.