En tryffeltårta är en delikat efterrätt som du kan njuta av länge.
Servera med en kula vaniljglass för att bryta av det mastiga i kakan.
Instruktioner
- Blanda samman mjöl, florsocker, kanel och kakao. Tillsätt smöret och knåda snabbt ihop till en mördeg. Forma en boll, svep in i plastfolie och ställ kallt i 1 timme.
- Värm ugnen till 200 grader och klä en form ca 26 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Knåda degen mjuk igen och kavla ut storleken på formen. Klä kakformen med degen, picka med en gaffel i botten och grädden den tills den blir gyllenbrun, ca 10 minuter Ta ut ur ugnen och låt svalna.
- Smält couverture chokladen och den mörka chokladen i ett vattenbad. Låt svalna tills den blir ljummen. Blanda grädde, konjak och vaniljsocker i en stor skål tills den blir lite fast. Rör snabbt i chokladen och häll blandningen jämnt över kakbottnen. Kyl i minst 4 timmar.
- Pudra kakan med kakao före servering. Servera med en skopa vaniljglass.
Publicerat den
8 januari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar