Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladtryfflar med flingsalt

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

En len godbit till kaffet med sälta som bryter av. Är saltflingorna stora är det bara att smula sönder dem lite, i annat fall kan det bli för salt. Saltet i själva tryfflarna kan uteslutas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt chokladen i bitar. Lägg den i en skål och tillsätt smör och grädde. Låt chokladen och smöret smälta över varmt vattenbad under omrörning.
  2. Rör i florsocker och salt. Blanda ordentligt och häll över i en skål. ställ in i kylen ca 30 minuter.
  3. Klicka ut tryffelsmeten till ca 25 valnötsstora bollar. Häll kakao på ett fat och rulla tryfflarna i den. Strö på lite flingsalt och tryck till lätt.
  4. Förvara tryfflarna svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.