Små söta bakverk från USA. Här med en salt chokladfyllning som ger en spännande smak.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader.
- Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner detta. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet- rör inte emr än att allt precis har blandats.
- Fyll en spritspåse med rund tyll med smet och spritsa ut runda plättar på en plåt, lika stora som en 5-krona. Spritsa inte för tätt. Du kan också klicka ut smeten med en sked.
Grädda långt ner i ugnen i ca 10 minuter.
- Sjud upp grädde och honung i en kastrull och ta av från värmen. Hacka chokladen och låt en smälta i grädden under omrörning, ca 2 minuter. Tillsätt saltet.
Låt svalna i rumstemperatur.
- Fyll krämen i en spritspåse med rund tyll. Spritsa kräm på den platta sidan av whoopie-halvorna. Du kan också fylla smeten i en vanlig plastpåse som du klipper ett litet hål i, eller fördela ut fyllningen med en sked.
Lägg ihop med de resterande halvorna och rulla kakans kant i flingsalt.
Publicerat den
15 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar