Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladwhoopie med salt choklad

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Små söta bakverk från USA. Här med en salt chokladfyllning som ger en spännande smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner detta. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet- rör inte emr än att allt precis har blandats.
  3. Fyll en spritspåse med rund tyll med smet och spritsa ut runda plättar på en plåt, lika stora som en 5-krona. Spritsa inte för tätt. Du kan också klicka ut smeten med en sked. Grädda långt ner i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Sjud upp grädde och honung i en kastrull och ta av från värmen. Hacka chokladen och låt en smälta i grädden under omrörning, ca 2 minuter. Tillsätt saltet. Låt svalna i rumstemperatur.
  5. Fyll krämen i en spritspåse med rund tyll. Spritsa kräm på den platta sidan av whoopie-halvorna. Du kan också fylla smeten i en vanlig plastpåse som du klipper ett litet hål i, eller fördela ut fyllningen med en sked. Lägg ihop med de resterande halvorna och rulla kakans kant i flingsalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.