En brownie ska vara saftig och krämig i konsistensen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
- Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
Blanda i kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
- Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter.
Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.
- Fudge glaze:
Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
- Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.
Njut!
Publicerat den
11 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag bakade denna kaka idag och jag lovar den blev kalasgod, gjorde dock endast halv sats för jag tyckte den verkade bli väldigt stor, blev väldigt bra i en mindra ugnsform. Kommer att bakas fler gånger.
Gick inte att bara koka upp glazen ,den stelande inte då Koka glazen i ca.20 minuter så den blir lite seg, blev väldigt gott.
Den här kakan är verkligen någon för oss som dyrkar choklad, kanon god!
Lite för söt med fudgen men annars var den super