Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chorizopanna med rostad couscous

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Spännande rätt som blir fest med getost på toppen. Hittar du inte riktigt god färsk korv fungerar receptet utmärkt utan, även till vegosar. Torrostningen tar fram couscousens brödiga karaktär. 599 kalorier per portion 32 g fett 25 g protein 50 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala morötter och palsternacka, ansa och skär blomkålen i buketter. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj, och skär purjolöken i bitar.
  3. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Strö över pinjekärnor, vindruvor och salt, ringla över sirapen. Sätt in mitt i ugnen 30 minuter. Tillsätt korv och oliver efter 15 minuter.
  4. Rostad couscous: Skala och hacka löken fint. Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt lök och couscousgryn, fräs under omrörning till couscousen fått lite färg. Tillsätt vatten och fond, ta från värmen och låt couscousen svälla under lock 3-4 minuter.
  5. Slå om ugnen till grill. Skär chévren i 2-3 tunna skivor och lägg på ugnsgrönsakerna. Grilla tills osten fått färg, ca 5 minuter. Servera med couscousen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.