Spännande rätt som blir fest med getost på toppen.
Hittar du inte riktigt god färsk korv fungerar receptet utmärkt utan, även till vegosar.
Torrostningen tar fram couscousens brödiga karaktär.
599 kalorier per portion
32 g fett
25 g protein
50 g kolhydrater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala morötter och palsternacka, ansa och skär blomkålen i buketter. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skölj, och skär purjolöken i bitar.
- Lägg grönsakerna i en ugnssäker form. Strö över pinjekärnor, vindruvor och salt, ringla över sirapen.
Sätt in mitt i ugnen 30 minuter.
Tillsätt korv och oliver efter 15 minuter.
- Rostad couscous:
Skala och hacka löken fint. Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt lök och couscousgryn, fräs under omrörning till couscousen fått lite färg. Tillsätt vatten och fond, ta från värmen och låt couscousen svälla under lock 3-4 minuter.
- Slå om ugnen till grill. Skär chévren i 2-3 tunna skivor och lägg på ugnsgrönsakerna. Grilla tills osten fått färg, ca 5 minuter.
Servera med couscousen.
Publicerat den
2 juli 2010
Liknande recept
Skriv kommentar