Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cidergelé med blå druvor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jag dubblade vaniljsockret andra gången jag gjorde den

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg 4 gelantinblad i blöt ca 5 min. Häll 2 cl cider i en kastrull och värm till lite mer än fingervarmt.
  2. Krama ur gelantinbladen och lägg dem att smälta i cidern. Rör om. Tillsätt resten av cidern (3 dl) och rör om. Ta kastrullen från värmen.
  3. Lägg gelantinbladet till fyllningen i blöt. Blanda keso, vispgrädde, vaniljsocker och hackad blockchoklad. Smält gelantinbladet i vattenbad genom att krama ur vattnet och lägga bladet i en skål som ställs i en kastrull med vatten som får koka på svag värme. Häll det smälta gelantinet i kesoblandningen och rör om väl.
  4. Lägg skivade vinddruvor i botten på portionsglas eller -skålar. Fyll på med cidergelé och ställ kallt så det stelnar. Lägg på ett tunt lager kesofyllning och låt det stelna innan du fyller på med cidergelé och mer druvor. Varva på detta vis till skålen är full.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.