Jag dubblade vaniljsockret andra gången jag gjorde den
Instruktioner
- Lägg 4 gelantinblad i blöt ca 5 min. Häll 2 cl cider i en kastrull och värm till lite mer än fingervarmt.
- Krama ur gelantinbladen och lägg dem att smälta i cidern. Rör om. Tillsätt resten av cidern (3 dl) och rör om. Ta kastrullen från värmen.
- Lägg gelantinbladet till fyllningen i blöt. Blanda keso, vispgrädde, vaniljsocker och hackad blockchoklad. Smält gelantinbladet i vattenbad genom att krama ur vattnet och lägga bladet i en skål som ställs i en kastrull med vatten som får koka på svag värme. Häll det smälta gelantinet i kesoblandningen och rör om väl.
- Lägg skivade vinddruvor i botten på portionsglas eller -skålar. Fyll på med cidergelé och ställ kallt så det stelnar. Lägg på ett tunt lager kesofyllning och låt det stelna innan du fyller på med cidergelé och mer druvor. Varva på detta vis till skålen är full.
Publicerat den
21 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar