Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och kardemummakaka

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Sötsyrlig kaka, där fantastiska dofter från kardemumma och citron sprider sig i köket redan under gräddningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt salt, bakpulver, kardemumma, mjölk och citronskal. Blanda ordentligt. Tillsätt smält smör och mjöl. Vispa snabbt ihop allt till en jämn smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen i 35-45 minuter. Låt den svalna i formen.
  4. Pudra över florsocker och lite rivet citronskal före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.