Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och kokoskaka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En saftig och lite tyngre typ av sockerkaka med fin smak av citron ihop med mild kokos. Syrlig glasyr och citrusskal sätter pricken över i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och kokosströ en 1,5- liters form väl. Blanda vetemjöl, bakpulver, kokosflingor och citronskal. Rör smör och socker poröst med en elvisp. Tillsätt äggen och sedan de torra ingredienserna och yoghurt eller mjölk.
  2. Häll smeten i formen, grädda längst ned i ugnen ca 45 minuter. Känns med en sticka att den är torr.
  3. Koka citrusskalen i socker och vatten ca 5 minuter. Blanda florsocker och pressad citron, ringla över kakan och strö på citrusskalen.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mzankianka 25 februari 2010

    En fräsch och god kaka! Bytte ut skalgarneringen mot kokos, fint och gott.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.