Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron och limesorbet

 
Skriv ut

Detta recept är smaksatt av både lime och citron och ger svalka till heta strupar efter en stark måltid...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp sockret i 3 ½ dl vatten på svag värme under omrörning. Koka upp och låt koka i 10 minuter. Låt lagen svalna.
  2. Tillsätt citron- och limesaft, häll blandningen i ett plastkärl och ställ i frysen tills den börjat stelna. Häll över i en stor bunke och vispa den skummig.
  3. Vispa äggvitorna hårda och styva i en annan skål och vänd ner dem i saftblandningen.
  4. Ställ tillbaks alltihop i plastkärlet och frys tills sorbeten blivit fast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.