Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och marängsemifreddo

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Sötsyrlig och len är denna himmelsk goda glass. Maränger och bondkakor i smeten ger glassen lite crunch.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lemon curd: Blanda citronskal, -saft, smör och socker i en rostfri kastrull. Smält det på låg värme. Dra kastrullen från plattan. Vispa ägg och äggula i en bunke. Häll ner äggen i den ljumma blandningen i kastrullen och låt sjuda försiktigt under vispning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och sila av smeten. Häll upp lemon curden i en bunke och täck den med plastfolie. Låt kallna i kylen.
  2. Semifreddo: Vispa grädden lätt och ställ in den i kylen. Vispa äggvitorna i en skål. Vispa äggulorna och florsockret till ett fluffigt skum i en separat skål. Tillsätt citronskal och -saft i gulorna. Vänd ner gulorna i grädden och därefter äggvitorna.
  3. Fodra en stor terrinform, ca 1½ liter, med plastfolie på insidan. Krossa marängerna och kakorna grovt. Vänd i marängerna i smeten och varva smet och bondkakor och ringla i lemon curd mellan varven. (all lemon curd går inte åt, servera resten i en skål vid sidan om desserten) i terrinformen. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar. Täck den med plastfolie om den ska sparas längre.
  4. Ta ut semifreddon en stund innan servering och servera eventuellt med den överblivna lemon curden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.