Sötsyrlig och len är denna himmelsk goda glass. Maränger och bondkakor i smeten ger glassen lite crunch.
Instruktioner
- Lemon curd:
Blanda citronskal, -saft, smör och socker i en rostfri kastrull. Smält det på låg värme. Dra kastrullen från plattan. Vispa ägg och äggula i en bunke. Häll ner äggen i den ljumma blandningen i kastrullen och låt sjuda försiktigt under vispning tills den tjocknar. Ta kastrullen från värmen och sila av smeten. Häll upp lemon curden i en bunke och täck den med plastfolie. Låt kallna i kylen.
- Semifreddo:
Vispa grädden lätt och ställ in den i kylen. Vispa äggvitorna i en skål. Vispa äggulorna och florsockret till ett fluffigt skum i en separat skål. Tillsätt citronskal och -saft i gulorna. Vänd ner gulorna i grädden och därefter äggvitorna.
- Fodra en stor terrinform, ca 1½ liter, med plastfolie på insidan. Krossa marängerna och kakorna grovt. Vänd i marängerna i smeten och varva smet och bondkakor och ringla i lemon curd mellan varven. (all lemon curd går inte åt, servera resten i en skål vid sidan om desserten) i terrinformen. Ställ in formen i frysen i minst 6 timmar. Täck den med plastfolie om den ska sparas längre.
- Ta ut semifreddon en stund innan servering och servera eventuellt med den överblivna lemon curden.
Publicerat den
6 juli 2014
Liknande recept
Skriv kommentar