Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och marängtårta

 
  • Serverar: 14 portioner
Skriv ut

En favorit som brukar ha strykande åtgång. Gör tårtbotten innan gästerna kommer - men lägg på citrongrädden precis före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken och mjölet blandat med bakpulver.
  2. Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30x40 cm.
  3. Bred över marängen toppigt. Strö på mandelspån.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna. Dela den på mitten. Vispa grädden. Rör lemon curden mjuk och vänd ner den i grädden. Lägg ihop bottnarna med citrongrädden emellan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.