Marinerad fläskfilé är ett bra och somrigt bufféalternativ. Här får fläskfilén en topping bestående av lök, kapris och örter. Den serveras med en smarrig ört- och basilikakräm.
Instruktioner
- Putsa köttet. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll marinaden i en plastpåse och stoppa ner köttet. Låt marinera ett par timmar eller över natten.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta upp köttet och torka av det. Salta och peppra. Hetta upp smöret, bryn köttet runt om. Lägg köttet i en ugnsfast form, ugnsstek i ugnens mitt ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Skiva köttet, placera skivorna på ett uppläggningsfat.
- Toppingen:
Finhacka löken och örterna. Blanda med kapris och fördela på köttet. Garnera.
- Ört- och basilikakräm:
Finhacka vitlök, örter och chili. Mixa samman örter, vitlök, chili, olja och färskost till en mjuk och ganska slät kräm.
- Servera krämen till köttet.
Publicerat den
16 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar