Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och örtmarinerad fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Marinerad fläskfilé är ett bra och somrigt bufféalternativ. Här får fläskfilén en topping bestående av lök, kapris och örter. Den serveras med en smarrig ört- och basilikakräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll marinaden i en plastpåse och stoppa ner köttet. Låt marinera ett par timmar eller över natten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ta upp köttet och torka av det. Salta och peppra. Hetta upp smöret, bryn köttet runt om. Lägg köttet i en ugnsfast form, ugnsstek i ugnens mitt ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Skiva köttet, placera skivorna på ett uppläggningsfat.
  4. Toppingen: Finhacka löken och örterna. Blanda med kapris och fördela på köttet. Garnera.
  5. Ört- och basilikakräm: Finhacka vitlök, örter och chili. Mixa samman örter, vitlök, chili, olja och färskost till en mjuk och ganska slät kräm.
  6. Servera krämen till köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.