Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron- och persiljepotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Citron- och örtdressingen som droppas över färskpotatisen tar fram den underbara jordiga smaken. 172 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Om potatisarna är stora, dela dem på hälften eller i fjärdedelar. Lägg i en kastrull och täck med kallt vatten. Lägg på locket, koka upp och låt sjuda 12-15 minuter tills potatisarna är mjuka.
  2. Blanda olivolja, citronskal, vitlök, senap och hälften av persiljan i en liten skål, krydda rejält med svartpeppar.
  3. Låt potatisarna rinna av i ett durkslag och häll tillbaka dem i kastrullen. Häll över olivoljedressingen och blanda väl så att potatisarna täcks av dressing.
  4. Lägg potatisarna på ett varmt serveringsfat. Strö över resten av persiljan och servera varmt. Det är också gott att låta potatisarna kallna och servera dem som en kall sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.