Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citron och vallmokakor

 
Skriv ut

Söta småkakor som passar fint till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ger ca 60 kakor
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Värm citronsaften. Lägg i 100 g smör och låt smälta.
  4. Blanda, bakpulver och salt. Vispa 100 g smör och socker med elvisp.
  5. Blanda ner ägg och citronsmör. Vispa tills smeten är ljus, ca 2 minuter.
  6. Blanda ner citronskal, mjölblandningen samt vallmofrön.
  7. Garnering: Blanda citronskal och strösocker.
  8. Rulla ca 60 bollar av degen och rulla dem i citronsocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Platta lätt till varje boll med undersidan av ett glas.
  10. Strö över vallmofrön och platta till kakorna lite så att fröna fastnar.
  11. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 miuter, tills de börjar mörkna i kanterna.
  12. Lägg upp på galler och låt kallna. Förvara torrt i burk med lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.