Söta småkakor som passar fint till kaffet.
Instruktioner
- Ger ca 60 kakor
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Värm citronsaften. Lägg i 100 g smör och låt smälta.
- Blanda, bakpulver och salt. Vispa 100 g smör och socker med elvisp.
- Blanda ner ägg och citronsmör. Vispa tills smeten är ljus, ca 2 minuter.
- Blanda ner citronskal, mjölblandningen samt vallmofrön.
- Garnering:
Blanda citronskal och strösocker.
- Rulla ca 60 bollar av degen och rulla dem i citronsocker. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
- Platta lätt till varje boll med undersidan av ett glas.
- Strö över vallmofrön och platta till kakorna lite så att fröna fastnar.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 miuter, tills de börjar mörkna i kanterna.
- Lägg upp på galler och låt kallna. Förvara torrt i burk med lock.
Publicerat den
24 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar