Den här saftiga citrontårtan med sina svarta prickar är oemotståndlig. De söta bottnarna passar perfekt ihop med den syrliga färskostglasyren.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund form 22-24 cm i diameter, eller täck den med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, vallmofrön, socker, salt och citronskal i en stor skål. Häll ner olja, vinäger, citronsaft och det kokheta vattnet. Rör snabbt ihop alla ingredienser och häll smeten direkt ner i formen.
- Grädda kakan mitt i ugnen 55-65 minuter. Testa med en provsticka för att se om bottnen är färdig. Dela den svala tårtbottnen i tre lager.
- Vispa ihop margarin och florsocker till glasyren och rör sedan ner sojafärskost och citronskal. Vispa glasyren ljus och luftig.
Glasera tårtan med färskosttoppingen, en fjärdedel mellan varje lager och resterande för att täcka tårtan.
- Vill du göra en våningstårta med olika storlekar på bottnarna, kan du antingen göra en halv sats smet i en mindre form eller göra två bottnar och skära till en av dem till att passa som övre våning. Öka då också glasyren med ytterligare en halv sats.
- Garnera tårtan ev med citronskal.
Publicerat den
4 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar