Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronbröd till teet

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Det här citronsmakande brödet, som är ett mellanting mellan bröd och kaka, kommer att bli den nya favoriten till fikat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Smält ½ tsk av margarinet direkt i en 2-litersform och smörj sedan formen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
  2. Arbeta samman resten av margarinet, socker, sirap och marmelad, gärna med elvisp, i en annan skål. Rör ner ägg, citronsaft och citronskal. Sikta ner mjölblandningen växelvis med yoghurten och kör på lägsta hastighet med elvispen. Tillsätt slutligen pistaschnötterna.
  3. Häll smeten i den smorda bakformen och jämna till ytan. Grädda i 55-60 minuter eller tills en provsticka känns torr och kakan fått vacker färg. Ställ formen på ett galler och låt kakan svalna långsamt i formen.
  4. Gör glasyren. Blanda socker och citronsaft i en kastrull och låt koka upp häftigt. Stick hål i eller pricka brödet med en gaffel. Skeda/pensla sedan över glasyren och låt den stå tills glasyren stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.