Det här citronsmakande brödet, som är ett mellanting mellan bröd och kaka, kommer att bli den nya favoriten till fikat.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Smält ½ tsk av margarinet direkt i en 2-litersform och smörj sedan formen. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
- Arbeta samman resten av margarinet, socker, sirap och marmelad, gärna med elvisp, i en annan skål. Rör ner ägg, citronsaft och citronskal. Sikta ner mjölblandningen växelvis med yoghurten och kör på lägsta hastighet med elvispen. Tillsätt slutligen pistaschnötterna.
- Häll smeten i den smorda bakformen och jämna till ytan. Grädda i 55-60 minuter eller tills en provsticka känns torr och kakan fått vacker färg. Ställ formen på ett galler och låt kakan svalna långsamt i formen.
- Gör glasyren. Blanda socker och citronsaft i en kastrull och låt koka upp häftigt. Stick hål i eller pricka brödet med en gaffel. Skeda/pensla sedan över glasyren och låt den stå tills glasyren stelnat.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar