Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronfromage med fruktsallad á la Monika

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Min favorit efterrätt! - Man kan ta frukt och bär efter säsong... (Tips! På sommaren kan man dekorera med en färsk jordgubbe eller ett par hallon. Även körsbär, vinbär och bjönbär, är tips på vad man kan dekorera med och ha i.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär mango, apelsin och skalad kiwi i tärningar och blanda dem i en skål. Skrapa ner kärnorna från passionsfrukten och pressa i lite citron. Strö i socker och rör om.
  2. Blanda fromagepulvret med vatten enligt anvisningen på paketet, elvisp brukar vara ett bra redskap.
  3. Fördela fruktsalladen i 4 dessertglas och toppa med fromage. Ställ kallt till servering. Glöm ej spara lite av den tärnade frukten till dekorationen.
  4. Vispa grädden till hårt skum precis före servering. Klicka eller spritsa på grädden och dekorera med citronskivor och citronmeliss. Toppa med lite av frukten, precis innan serveringen. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.