Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronmarinerade kycklingfiléer med vitlökspotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Har ännu inte testat det här receptet, men det låter hemskt gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär diagonala snitt i kycklingfileérna. Pilla loss vitlöksklyftorna, skär loss änden och tryck till med knivbladet, så att de blir lätta att skala. Banka dem lätt med knivbladet eller näven. Fyll kycklingsnitten med vitlök och färska örter.
  2. Lägg fileérna i en skål. Skär citronskalet tunt och strimla. Häll över skalet tillsammans med citronsaften, ett par bankade vitlöksklyftor, lite örter, en skvätt olivolja, salt och peppar. Spara några vitlöksklyftor och liter örter. Täck över och låt stå svalt minst 30 min, gärna ett par timmar eller över natten.
  3. Tvätta potatisen och skär i klyftor. Häll upp i en bunke tillsammans med en skvätt olivolja, färska örter, resten av de bankade vitlöksklyftorna, oliver, salt och peppar. Blanda runt.
  4. Sprid ut potatisblandningen i en långpanna (täck den bakplåtspapper om du vill att den ska bli lättare att diska) Sätt in i ugnen på 200 gr i 15min. Rör om. Hit kan du förbereda.
  5. Lyft upp fileérna ur marinaden med en gaffel och fördela dem ovanpå potatisen. Grädda ytterligare 15-20 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt. Skulle inte potatisen vara klar samtidigt, hålls fileérna varma i folie, medan potatisen steker färdigt.
  6. Servera med en fräsch sallad och citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.