Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citronrutor

 
Skriv ut

Härligt goda citronrutor!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 175*C.
  2. Blanda mjöl, smör och florsocker i en bunke. Sprid ut blandningen på en plåt med höga kanter, så tjockleken blir ca 1½-2 cm. Grädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.
  3. Vispa ihop socker, citronskal, citronjuice, bakpulver, salt och ägg med elvisp tills smeten blivit luftig.
  4. Häll smeten över den nygräddade bottnen. Grädda i ytterligare 25 till 30 minuter eller tills ytan har blivit fast.
  5. Låt bakverket svalna och sila sedan florsocker över kakan.
  6. Skär upp till rutor och avnjut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.