Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Glaserade citronrutor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Mums till många, barnkalas med mera.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet och låt det svalna.
  2. Vispa ägg och florsocker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten.
  3. Tillsätt matfettet och vattnet. Häll upp i formen.
  4. Häll smeten i smord och bröad långpanna 35x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 200° i ca 25 minuter.
  5. Glasyr gör du så här: Smält 50 g smör eller margarin. Blanda med florsocker och citronsaft. Bred glasyren över kakan. Strö på pärlsocker. Skär i rutor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.