Mycket god rätt med GI-ingredienser.
Instruktioner
- Gör en marinad av saften från citronen, skalet och saften från limen. Ha i den hackade chilin, strimlade citronmelissen, salt, rapsoljan och den krossade rosépepparn.
Skär torskfilén i tärningar, ca 3x3 cm. Häll marinaden över fisken och låt marinera 1 timme i kylen. Trä upp tärningarna på spetten. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och lägg i spetten. Tillaga i ugn på 175 grader, cirka 10 minuter.
- Serveras gärna med;
1 fänkålsstånd
30 gr riven parmesan
hackad persilja
- Förväll fänkålsstånd som skärs i klyftor och servera med parmesan och hackad persilja.
Publicerat den
25 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
låter väldigt gott, måste testa detta någon dag :D
Det här var en "höjdare"! Väldigt fin kontrast mot torsken med parmesanfänkål. Men jag är ingen GI - jagare..;) så jag hade en ostsås till och ris. Väldigt gott "grundreceptet". :D Tack för det!