Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrontorsk på spett

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Mycket god rätt med GI-ingredienser.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en marinad av saften från citronen, skalet och saften från limen. Ha i den hackade chilin, strimlade citronmelissen, salt, rapsoljan och den krossade rosépepparn. Skär torskfilén i tärningar, ca 3x3 cm. Häll marinaden över fisken och låt marinera 1 timme i kylen. Trä upp tärningarna på spetten. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och lägg i spetten. Tillaga i ugn på 175 grader, cirka 10 minuter.
  2. Serveras gärna med; 1 fänkålsstånd 30 gr riven parmesan hackad persilja
  3. Förväll fänkålsstånd som skärs i klyftor och servera med parmesan och hackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • marretessan 10 juni 2008

    låter väldigt gott, måste testa detta någon dag :D

  • matnjutaren 25 oktober 2008

    Det här var en "höjdare"! Väldigt fin kontrast mot torsken med parmesanfänkål. Men jag är ingen GI - jagare..;) så jag hade en ostsås till och ris. Väldigt gott "grundreceptet". :D Tack för det!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.