Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Citrus- och ingefärsstekt biff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kaxig rub på apelsinskal, ingefära och peppar förhöjer smaken på den saftiga biffen i gott sällskap med en smakrik citrussås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda 1 msk apelsinskal, ingefära, svartpeppar och persilja i en skål. Gnid in biffarna med kryddblandningen.
  2. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Lägg i biffarna och stek 3-4 minuter på varje sida för mediumstekt kött. Lägg biffarna på ett fat och täck dem med aluminiumfolie.
  3. Häll resten av oljan och apelsinskalet i en gryta. Rör ner apelsinjuice, vinäger, dragon och salt och hetta upp. Sjud under omrörning 1-2 minuter. Lägg upp biffarna på tallrikar, ringla över såsen och servera med exempelvis potatispuré och årstidens grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.