Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clafoutis med blåbär och citron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bjud gästerna på en ljummen fransk dessert med härlig, frisk smak av blåbär och citron. Clafoutis - en finare ugnspannkaka i portionsform.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa samman ägg, socker, vaniljsocker, salt och vetemjöl till en slät smet. Vispa ner grädden. Häll smeten i smorda portionsformar.
  3. Halvtina blåbären, ca 30 sekunder i en skål i mikron och blanda dem med socker, rivet citronskal och potatismjöl.
  4. Fördela blandningen i formarna och grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
  5. Garnera med siktat florsocker och citronmeliss. Serveras ljummen med en klick vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.