Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clementinmuffins med kumquats

 
  • Serverar: 18-20 portioner
Skriv ut

Ytterligare ett recept ur ICA-Kuriren 7/09. Citrus gör mig glad i själen, och jag njuter verkligen nu i december när de fina navelapelsinerna och clementinerna kommit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj de hela clementinerna noga i varmt vatten. Täck dem med vatten i en kastrull och koka upp. Låt koka 6-7 minuter. Skölj igen och låt svalna.
  2. Vispa smör och socker fluffigt med elvisp och tillsätt ett ägg i taget. Kör de hela clementinerna med skal till mos i en matberedare eller med stavmixer. Vänd ned clementinmoset i smörsmeten.
  3. Blanda mjöl, kardemumma och bakpulver. Rör ned blandningen i smeten. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 200° drygt 15 minuter. Låt svalna.
  4. Rör ihop färskosten med florsockret. Tillsätt citronsaften litet i taget. Bred toppingen över muffinsen och dekorera med kumquats.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.