Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Clubstek med kantarellsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Clubstek, det engelska uttrycket för en härlig, tjock skiva med ben av enkelbiffen, är mat för köttälskare. I god feststil serverar du en mustig sås till, med bitar av fläsk, svamp och lök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll av spadet från svampen, men spara det. Skala löken och hacka den fint. Skär svampen i mindre bitar och skär bogfläsket i riktigt små tärningar.
  2. Smält hälften av matfettet i en kastrull, lägg i svamp, lök och bogfläsk och fräs allt på medelstark värme 4-5 minuter tills det fått guldgul färg och löken blivit mjuk.
  3. Strö över vetemjöl, rör om väl och häll i grädde, vin och ev lite svampspad. Låt koka upp under omrörning och sjuda 3 minuter. Smaksätt med soja, paprikapulver och timjan. Håll såsen varm.
  4. Putsa och skölj sellerin och dela i 10 cm långa bitar. Ångkoka den 4-5 minuter så att den mjuknar men ändå är lite knaprig.
  5. Bryn resten av matfettet i en stor stekpanna och stek clubstekarna till kraftigt brun färg på båda sidor. Krydda med salt, nymald svartpeppar och strö grönpeppar på köttet när det lagts på tallriken. Servera köttet med kantarellsåsen, råstekt potatis och ev saltgurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.