Amerikanskt recept översatt till svenska.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175º.
- Klä en panna, 33x33 cm, med bakplåtspapper.
- Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål. Smält chokladen i vattenbad. Rör om hela tiden tills all choklad har smält. Ställ den smälta chokladen åt sidan och låt avsvalna i 5 minuter.
- Vispa smör och socker vitt och krämigt med elvisp. Vispa i äggen ett åt gången, rör om väl efter varje ägg. Tillsätt den smälta chokladen och vispa så att allt blir blandat.
- Rör ner mjölblandningen med en trädslev. Rör till sist ner colan och vaniljessens försiktigt. Fördela smeten i pannan så att den fyller hela pannan från hörn till hörn. Jämna till ytan med baksidan av trädsleven.
- Grädda kakan mitt i ugnen i 35 minuter. Den ska fortfarande vara lite fuktig i mitten då du känner efter med provsticka. Låt svalna.
- Vispa smör, kakao och cola med elvisp på mediumhastighet. Vänd ner de hackade pekannötterna. Bred ut frostingen på browniekakan.
- Skär browniesen i 24 bitar medan den ännu är i pannan. Ta försiktigt upp bitarna med en spatel eller tårtspade.
- Kan det bli godare!?
Publicerat den
20 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar