Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cola Brownies med Cola Frosting

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Amerikanskt recept översatt till svenska.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175º.
  2. Klä en panna, 33x33 cm, med bakplåtspapper.
  3. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål. Smält chokladen i vattenbad. Rör om hela tiden tills all choklad har smält. Ställ den smälta chokladen åt sidan och låt avsvalna i 5 minuter.
  4. Vispa smör och socker vitt och krämigt med elvisp. Vispa i äggen ett åt gången, rör om väl efter varje ägg. Tillsätt den smälta chokladen och vispa så att allt blir blandat.
  5. Rör ner mjölblandningen med en trädslev. Rör till sist ner colan och vaniljessens försiktigt. Fördela smeten i pannan så att den fyller hela pannan från hörn till hörn. Jämna till ytan med baksidan av trädsleven.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen i 35 minuter. Den ska fortfarande vara lite fuktig i mitten då du känner efter med provsticka. Låt svalna.
  7. Vispa smör, kakao och cola med elvisp på mediumhastighet. Vänd ner de hackade pekannötterna. Bred ut frostingen på browniekakan.
  8. Skär browniesen i 24 bitar medan den ännu är i pannan. Ta försiktigt upp bitarna med en spatel eller tårtspade.
  9. Kan det bli godare!?

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.