Den här lätta varianten av coleslaw är en perfekt sallad att servera till grillat kött eller grillade hamburgare.
Instruktioner
- Lägg de båda kålsorterna i ett durkslag och strö över saltet. Blanda ordentligt och ställ åt sidan 30 minuter. Vänd kålen då och då.
- Skölj kålen och låt den sedan rinna av väl. Lägg kålen i en ren handduk och pressa med händerna för att få bort så mycket vätska som möjligt.
- Lägg över kålen i en skål och blanda med morot, salladslök, koriander och vallmofrön i en skål.
- Blanda majonnäs, färskpressad citronsaft och senap. Häll dressingen över salladen. Blanda väl så att salladen täcks av dressing. Denna coleslaw kan med fördel lagas några timmar i förväg. Täck över med plastfolie och förvara i kylen.
Publicerat den
22 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar