Till dessa muffins görs karamellfyllningen av socker och sirap.
Instruktioner
- Börja med fyllningen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda vispgrädde, strösocker och sirap i en kastrull.
- Låt blandningen koka häftigt till en simmig smet, ca 10 minuter. Rör inte för mycket i kolasåsen när den kokar. Sockret kan då kristalliseras och göra såsen kornig. Låt smeten svalna. Rör ner ingefäran.
- Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt.
- Tillsätt matfett, salt och mjölet blandat med kakao och bakpulver. Rör allt till en slät smet.
- Ställ 15 pappersformar på en plåt. Fördela kaksmeten i formarna. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 7 minuter.
- Ta ut plåten ur ugnen. Gör med en sked eller skaftet på en kniv en liten grop i varje muffins.
- Fyll groparna med kolasmeten. Lägg en sötmandel i varje grop.
- Låt kakorna gräddas vidare mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt dem kallna på galler.
Publicerat den
25 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar