Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cornetto med nötkräm

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Med smördeg på rulle och färdig nötkräm är det lätt som en plätt att göra dessa lyxiga bakverk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär smördegen i 8 rutor ca 8x8 cm. Forma varje smördegsruta till en strut. Tryck samman 8 bitar av aluminiumfolie och forma till mindre strutar, men så stora så att de ryms inuti smördegstrutarna. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
  3. Vispa samman ägg och florsocker och pensla strutarna med detta. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills strutarna har fått fin färg. Låt strutarna svalna på galler och avlägsna sedan försiktigt aluminiumfolien.
  4. Fyll en spritspåse med nötkrämen och spritsa in krämen i strutarna. Pudra florsocker över strutarna och strö lite flingsalt över nötkrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.