Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Couscous med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 1 l vatten med buljongtärningen.
  2. Skala och hacka löken och vitlöken.
  3. Skala morötterna och skär i slantar. Ansa sellerin och skär i centimeterstora tärningar.
  4. Fräs löken, vitlöken och spiskumminet i olivoljan i en stor kastrull eller gryta ett par minuter utan att det tar färg.
  5. Lägg i kycklingen och bryn bitarna några minuter. Repa av bladen från persiljan och finhacka dem. Spar stjälkarna.
  6. Häll i buljongen, morötterna, sellerin, persiljestjälkarna och lagerbladen och sjud kycklingen i 15-20 minuter.
  7. Kycklingen måste vara genomkokt.
  8. Testa genom att sticka gaffeln i någon tjock bit. Köttsaften som sipprar fram ska vara ofärgad, inte det minsta röd eller rosa.
  9. Kycklingbröst blir fortare färdiga än klubbor. Skär tomaterna i klyftor och lägg i kycklingkoket.
  10. Koka couscous-grynen enligt anvisningarna på paketet.
  11. Ta bort lagerbladen och persiljestjälkarna från kycklingkoket.
  12. Smaka av buljongsåsen med salt och peppar.
  13. Servera kycklingen, grönsakerna och såsen till couscousgrynen och chiliröran.
  14. Strö över persiljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.