Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Couscoussallad med nötter och fikon

 
  • Serverar: 10-20 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En sötare sallad från mellanöstern som även kan ätas som tillbehör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka couscousen med saffran.
  2. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda couscousen med vitlök, olivolja och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta pistaschnötter, sötmandel och valnötter i en torr het stakpanna tills de fått färg. Skala och finstrimla löken. Skär aprikoserna i mindra bitar. Skär fikonen i tunna klyftor.
  4. Blanda couscousen med nötter, grönsaker, frukt och mynta. Servera som ensamrätt men en klick yoghurt eller som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.