Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Cranks ostkex utan jäst

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

David Canters recept på Cheese Bisquits. Urmodern till alla västerländska vegetariska restauranger, Cranks på Carnaby Street i London, öppnade 1961 och utvecklades snart till en framgångsrik kedja fram till i början av 80-talet då en av de tre grundarna/ägarna, David Canter, hastigt gick bort. Cranks såldes till Guinness och expanderade – till döds. Efter ett antal fåfänga försök, av olika ägare med vitt skilda intressen, att rädda konceptet Cranks, finns i dag bara en enda Cranks kvar – i Totnes Devonshire. David Canters recept lever dock vidare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman alla ingredienser till en lös, men hanterlig, deg. Kavla ut till 3 mm på lätt mjölat underlag. Stick, eller sporra, ut kakor av önskad form.
  2. Grädda på plåt med bakplåtspapper i 200°C till de fått färg och håller ihop – c:a 7 minuter – varierar med storleken. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.