Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

GI-bröd/frallor utan mjöl, jäst och smör

(5 kommentarer)  
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Jättenyttiga frallor utan mjöl, jäst eller smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv ner morötter i en skål. Häll i skalade mandlar, linfrön och solroskärnor i en mixer med lite av de rivna morötterna (ca 3 dl). Mixa allt. Vispa äggen och häll ner i bland de mixade nötterna.
  2. Häll i de mixade nötterna och äggen i en skål med resten av morötterna. Rör om så att det blir en "deg". Gör degen till bollar eller den plattare varianten som jag gjort här och strö över solrosfrön. In med dem i ugnen på 175 grader i en timme. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • sanros 14 augusti 2012

    Ska man riva dem grovt eller fint?

  • kerstinwallin 4 november 2012

    Var i receptet nämns nötterna? Vilken sorts nötter? MVH Amanda54

  • victea 4 november 2012

    Ska det vara både solroskärnor och solrosfrön? Mvh victea

  • MatildaAKA 5 november 2012

    Mina blev inte alls som en deg, vad kan jag gjort för fel? Skulle allt ha finhackats?

  • asa_frantz 8 november 2012

    "nötterna" antog jag syftade på det som man har mixat:) jag testade med grovt rivna morötter men det var svårt att få det till något degaktigt, blev ändå bra men nästa gång testar jag fint rivna istället. själv funderade jag på var man skulle göra av pumpafröna, jag stoppade solrosfröna i mixern och hade pumpakärnorna ovanpå...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.