Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kossans Gi-bröd

 
Skriv ut

Mixade ihop efter vad jag hade hemma. Nyttigt och bra GI-bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa kikärtorna i mixern men en del av vattnet så man får en rinnande konsistens.
  2. Värm kikärtsmixen och vattnet till 37 grader. Blanda jästen och degspadet.
  3. Häll i övriga ingridienser tills du får en fast men lite kletig konsistens. Mängden mjöl beroende på efter hur du knådar degen. Lite mindre om du har maskin och lite mer om du knådar för hand. Degen skall vara lite kletig. Låt jäsa i 30 minuter.
  4. Smörj formarna med olja undertiden.
  5. Arbeta den lite kletiga degen en kort stund och lägg sedan degen fördelat i 3 avlånga 1½ liters formar eller som 3 stycken bröd på bakplåtspappersklädd plåtar.
  6. Låt degen jäsa i rumstemperatur i 60 minuter.
  7. Pensla med rikligt med vatten och strö över lite sesamfrön och solrosfrön om så önskas precis innan du sätter i de i ugnen.
  8. Jag värmer ugnen till 200 grader med över och undervärme och sänker sedan till 175 grader och vrider om till varmluftsugn.
  9. 175 grader i nedersta delen av ugnen 35-45 minuter med varmluftsugnen eller 200grader i vanlig ugen. Lägg över ett bakplåtspapper om du tycker att brödet blir för mörkt.
  10. Känn med en sticka så brödet är klart. Våra ugnar är ju lite olika ibland. Bakar du i bakformen tar det ca 45 i min ugn. Annars 35 minuter utan formen.
  11. Låt bröden svalna under bakduk på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.