Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Créme caramel med hallon och sås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En klassisk créme caramel som toppas med färska hallon och knallröd hallonsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Karamellsås: Koka vatten och socker tills sockret löst sig och blivit ljusbrunt, 180 grader Häll såsen i 6 ugnsäkra portionsskålar (á ca 1 dl). Vrid runt formarna så att botten och lite av kanterna täcks av karamellen. Låt stelna.
  2. Créme: Sätt ugnen på 150 grader. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda mjölk, grädde, socker, vaniljfrön och vaniljstång i en kastrull. Låt det koka upp. Låt svalna något, ta upp vaniljstången. Vispa samman äggoch äggulor i en skål. Häll den varma vaniljblandningen över äggen under omrörning.
  3. Häll blandningen försiktigt i portionsformarna. Ställ formarna i långpanna och häll i hett vatten upp till halva formens kant. Grädda mitt i ugnen tills smeten precis stelnat ca 40 min. Låt kallna ordentligti kyl 6-8 timmar.
  4. Hallonsås: Blanda socker, vatten och hallon i en kastrull. Låt koka tills såsen blir simmig ca 5 min. Sila ifrån hallonen och låt såsen stå framme till serveringen.
  5. Servering: Låt en smal kniv bli varm (i vatten) och skär med den runt formarnas kanter. Stjälp upp försiktigt på dessert tallrikar. Häll lite hallonsås över, dekorera med hallon, stick i en kvist cironmelisss och pudra med florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.