Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon créme caramel

 
Skriv ut

En créme caramel går väl alltid ner.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädde, mjölk, 2 msk socker och vaniljsockret under omrörning.
  2. Vispa äggulorna och 3/4 socker ljust och poröst. Vispa ner gräddblandningen i äggsmeten. Häll smeten i ugnsfasta portionsskålar och sätt dem i en långpanna. Häll kokande vatten på plåten.
  3. Grädda i 150 grader till en krämig konsistens ca 1 - 1½ timme. Låt sedan svalna och skrapa bort ev. skum. Ställ i kylen, gärna under natten.
  4. Vid servering; strö över ett rikligt lager med socker och grilla portionsformarna högt uppe i ugnen i 250 grader, tills dom fått gyllen brun färg, OBS passa noga det går fort ibland.
  5. Täck varje form med hallon. Ät och bara njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.