Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Crêpes med nutella, banan och grädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Crêpes är det franska ordet för tunna pannkakor och kan ätas både som middag och som dessert, beroende på vad man fyller dem med. Här är en variant av det söta slaget. Smeten mår bra av att stå och svälla cirka 30 minuter innan den gräddas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjöl och mjölk till en klimpfri smet och vispa sen ner ett ägg i taget. Blanda ner saltet och låt gärna smeten stå och svälla cirka 30 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna och klicka i lite smör till den första laggen. Stek 4 crêpes. Beräkna cirka 1/2 deciliter smet per cêpes.
  3. Vispa grädden och skiva bananen.
  4. Lägg grädden och bananerna på crêpesen tillsammans med nutellan.
  5. 5. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.