Mörk chokladbotten smaksatt med Cube Bellini Peach cider, med orange periskoglasyr. Alkoholfri variant: Byt ut cidern mot persikoarom. Cidern ger smak av persika och grapefrukt.
Instruktioner
- Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cidern eller persikoaromen. Rör om så att allt blir väl blandat.
- Häll smeten i långpannan och grädda i 175 grader längs ned i spisen, 15-20 minuter.
- Glasyren:
Smält smöret. Blanda hushållsfärgen med grädden och cidern (alt. arom) och häll i smöret. Tillsätt florsockret och rör om så allt blandas väl.
- Bred ut glasyren på kakan då den svalnat. Garnera med pärlemorsockerpärlor (finns att beställa hos Borgeby Kryddgård) och persikohalvor strax innan den ska serveras.
Publicerat den
27 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar