Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currydoftande blomkålssoppa

 
Skriv ut

Underbar soppa som dofter ljuvligt. En favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela blomkålen i buketter. Hacka löken och fräs i smör i en kastrull. Tillsätt blomkål och fräs ytterligare en liten stund. Tillsätt vatten och buljongtärningarna.
  2. Låt soppan koka i ca 15 min tills blomkålen är helt mjuk. Mixa soppan och tillsätt crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär päronen i kuber. Stek i lite smör tills de får fin färg. Strö över sockret och låt det smälta. Smula sönder osten. Värm soppan och mixa den skummig. Toppa soppan med stekt päron, smulad Västerbottensost och spenat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.