Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Currypanerad stekt spätta med äpple och smal remouladsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod och lättgjord rätt med både sälta, sötma och knaperhet. Majonnäsen, som ofta ingår i en remoulad, är här utbytt mot smalare kvarg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt picklesen rinna av och hacka den i mindre bitar. Hacka dillen, spara lite till garnering. Blanda pickles, dill och kvarg. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
  2. Blanda ströbrödet med curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg fisken i en bunke. Vispa upp ägget. Vänd fisken först i ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Stek fisken i 2 msk smör, 2-3 minuter per sida.
  3. Skala, kärna ur och skiva gurkan. kärna ur och skär äpplet i klyftor. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. Blanda ärterna med gurka, äpple, 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk smör, 1 krm salt och ½ krm peppar.
  4. Häll av potatisen och låt ånga av. Servera spättan med remouladsås, ärtsallad och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.