Supergod och lättgjord rätt med både sälta, sötma och knaperhet. Majonnäsen, som ofta ingår i en remoulad, är här utbytt mot smalare kvarg.
Instruktioner
- Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt picklesen rinna av och hacka den i mindre bitar. Hacka dillen, spara lite till garnering. Blanda pickles, dill och kvarg. Krydda med 1 krm salt och 1 krm peppar.
- Blanda ströbrödet med curry, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg fisken i en bunke. Vispa upp ägget. Vänd fisken först i ägg och sedan i ströbrödsblandningen. Stek fisken i 2 msk smör, 2-3 minuter per sida.
- Skala, kärna ur och skiva gurkan. kärna ur och skär äpplet i klyftor. Koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet. Blanda ärterna med gurka, äpple, 1 msk vitvinsvinäger, 1 tsk smör, 1 krm salt och ½ krm peppar.
- Häll av potatisen och låt ånga av. Servera spättan med remouladsås, ärtsallad och potatis.
Publicerat den
9 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar