Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den godaste Äppelpajen

 
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Det finns många äppelpajer, men den här enkla slår det mesta! Minst 25 år gammalt recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop degen i matberedare, låt vila svalt. Smöra och bröa en gjutjärnsstekpanna med raka kanter (går bra i pajform också)
  2. Kavla hälften av degen mellan 2 bakplåtspapper och klä stekpannan/pajformen.
  3. Skala och klyfta äpplena och lägg i. Kavla ut resten av degen och lägg som ett lock. Grädda i 175 grader i 1 timme.
  4. Serveras med vaniljvisp eller vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.