Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Den godaste fruktpajen

 
Skriv ut

Den godaste fruktpajen jag vet.

Ingredienser

Instruktioner

Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den en sekund i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll. Tumma ut degen i pajformen och ställ formen kallt en stund. Värm ugnen till 225 grader och för grädda pajskalet i 10 minuter. Skär under tiden frukten i tunna skivor. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Vispa eller kör i mixer ihop resten av ingredienserna till slät sås. Lägg fruktbitarna i ett vackert mönster i pajformen och slå smeten över. Grädda pajen i 35 minuter, täckt med ugnsfolié. Grädda sedan ytterligare 10 minuter utan folié. Ta ut pajen ur ugnen och servera den ljummen tillsammans med vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.