Enkel husmanskost med gammaldags dillsås.
Instruktioner
- Skala och skiva morötterna, löken och palsternackan. Ansa och skiva purjolöken.
- Koka upp 1 l vatten, salt, pepparkorn, morötter, lök, palsternacka och dillstjälkar. Lägg ner kycklingfiléerna och se till att vätskan täcker dem. Sjud ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 75 grader. Tillsätt purjolöken mot slutet av koktiden.
- Ta upp filéerna och grönsakerna och håll dem varma. Sila spadet och spara det till såsen.
- Smält smöret och rör ner mjölet. Späd med kycklingbuljong och koka i några minuter.
- Rör ihop grädde och äggulor. Ta kastrullen från spisen och rör ner gräddblandningen. Därefter får den inte koka mer! Smaksätt med dill, ättiksprit, strösocker, 2 tsk salt och 2 krm vitpeppar.
- Servera filéerna med såsen, grönsakerna och kokt potatis eller ris.
Publicerat den
3 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Istället för filéer så skar jag kycklingen i kuber. Detta var riktigt riktigt gott. Kommer att göra det fler gånger. Högsta betyg från mig - absolut!! Tackar för receptet! Ha en underbar höstdag.
Istället för filéer så skar jag kycklingen i kuber. Detta var riktigt riktigt gott. Kommer att göra det fler gånger. Högsta betyg från mig - absolut!! Tackar för receptet! Ha en underbar höstdag.
Detta var väldigt gott och uppskattades av hela familjen.
Mycket mycket gott