- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Har fått veta att det är svårt att baka med enbart dinkelmjöl, men detta bröd som jag hittade på i går blev jättebra (enligt mina premisser...)
Instruktioner
- Blanda 38 gradigt vatten och jäst.
Tillsätt de båda mjölsorterna och bearbeta ordentligt (matberedare minst 5 minuter)
Låt jäsa minst 40 minuter (degen skall vara ganska lös innan den jäser)
Efter första jäsning: Tag ut degen och bearbeta den för hand så den blir smidig (tillsätt mjöl i omgångar, eftersom degen är bra "degig" i början.
Tag ut småbitar och forma till platta kakor. Degen kommer att jäsa ungefär 50% av storleken.
Låt jäsa under duk ca 20 minuter.
Grädda i 175 grader tills brödet fått gyllenbrun yta.
- Tips: Hyvla färsk parmesan på brödet innan gräddning. Testa också att pensla med olivolja (av BRA sort!) och strö grovsalt ovanpå innan gräddning.
Publicerat den
26 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar