Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbröd med morot och solrosfrön

 
  • Tid: 2 timmar 20 minuter
Skriv ut

Lättbakat dinkelbröd. Fritt från mjölkprodukter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv moroten. Ljumma vattnet till fingervarmt (37 grader) och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olivoljan, havssalt, riven morot, honung och solrosfrön.
  2. Arbeta i mjölet efterhand. När man bakar med dinkel så låter man degen vara ordentligt klibbig eftersom dinkel suger upp mer vätska. Låt degen jäsa i 45 minuter.
  3. Klä en form med bakplåtspapper. Fös ner degen i formen och strö på frön. Låt brödet jäsa i ytterligare cirka 20 minuter.
  4. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Lyft upp brödet ur formen och knacka på undersidan av brödet, låter det ihåligt så är det klart. Låt det svalna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.