Instruktioner
Smula jäst i en bunke och häll på vattnet. Rör tills jästen löst sig och tillsätt smält smör och salt.
Tillsätt lite av mjölet och häll i alla ingredienser, avsluta med att hälla på resten av mjölet och rör i maskin minst 5 minuter, eller för hand i 10 minuter.
Degen ska släppa från bunkens kanter.
Jäs under bakduk i 30 minuter.
Arbeta sedan degen och dela till 3 limpor.
Jäs på baklåtspapper under bakduk i 30 minuter.
Pensla med vatten och snitta bröden med vass kniv.
Gräddas mitt i ugnen i 225 grader i 25-30 minuter.
Är du osäker på om brödet är klart så kan du med en termometer kontrollera att innetempen i brödet ligger runt 96 grader.
Svalna på galler, utan bakduk om du vill ha hård yta och under bakduk om du vill ha mjuk.
Jag bytte ut aprikoser, russin och pumpafrön mot torkade tranbär, blåbär och naturella cashewnötter! Blev såååå gott! Kan också tipsa om att blanda i mjölet med en mjölsikt, eller sil så klumpar det sig inte lika mycket.