- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Ett gott och saftigt bröd med riven morot eller potatis om man så vill.
Instruktioner
- Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt oljan, saltet, den rivna moroten alt potatisen och honung eller sirap.
- Arbeta in mjölet efter hand. När man bakar med dinkel låt degen vara klibbig eftersom dinkel suger upp vätskan. Låt jäsa i 40 minuter.
- Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form.
Lägg i degen och strö frön ovanpå. Jäs ytterligare i 20 minuter.
- Grädda i 175 grader i 30 - 40 minuter. Lyft brödet ur formen. Knacka på undersidan, låter det ihåligt så är brödet klart.
Publicerat den
13 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättebra recept. Provade att hälla i lite solrosfrön i degen =supergott!