Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelbullar á la Leila

(1 kommentar)  
  • Serverar: 14 portioner
  • Tid: 2 timmar 25 minuter
Skriv ut

När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en bunke. Krossa kummin och anis i en stenmortel. Lägg smöret i en kastrull och koka upp det med kummin, anis och honung. Tillsätt kallt vatten och häll vätskan över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Rosta solroskärnor och pumpafrön med flingsaltet i en torr kastrull. Tillsätt dem i degvätskan och rör om. Blanda i mjölet lite i taget, börja med dinkelfullkorn sen graham och siktat dinkel och till sist vetemjöl special. Degen ska släppa i kanterna men fortfarande vara lite kladdig. Arbeta degen i bakmaskin. Den här degen kräver lite längre tid än vanligt, cirka 20 minuter. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i rumstemperatur, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Häll degen på mjölat bakbord och dela den i 14 bitar. Rulla till bullar och jäs dem under bakduk på en plåt, cirka 60 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö flingsalt och orostade solrosfrön och pumpakärnor över bullarna. Grädda bullarna tills de fått en gyllenbrun färg, cirka 10 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mallu16 15 februari 2010

    Skulle precis lägga in det här receptet och såg att det redan fanns. Bidrar med en bild istället. Hoppas det är OK?!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.