Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Dinkelskorpor med mandel, blåbär och lavendel

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Dessa små knapriga skorpor är jättegoda att doppa i en kopp kaffe eller att servera till glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör i blåbär samt lavendel. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en smidig deg.
  3. Rulla degen till 4 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda längderna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 100 grader.
  4. Skär längderna i sneda bitar. Låt skoporna torka med snittytan uppåt, mitt i ugnen i ca 45 minuter eller tills de är torra och knapriga.
  5. Förvara dem torrt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.